28 Απρ 2011

μαρμελάδα φράουλα



Κάθε Τετάρτη έχει λαϊκή κάτω από το σπίτι μου. Αν πας νωρίς, βρίσκεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Κι αν σκάσεις και χαμόγελο στον πωλητή, παίρνεις ένα τσαμπί ντομάτες bonus. Χτες ανακάλυψα σ' έναν πάγκο αυτές τις μικρές γλυκιές φράουλες(σε αντίθεση με τις γιγάντιες που πουλάνε συνήθως) και δεν έχασα στιγμή. Μετά από μία ώρα είχαν μεταμορφωθεί σε μαρμελάδα φράουλα.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες 
μισό κιλό ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
>Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.
>Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού. Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105°.Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.


η συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας
  
                                                     το κορίτσι που δε φοβάται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου